Steunpakket voor zelfstandig ondernemers na 1 april 2021 gewijzigd

Omdat de situatie rond het COVID-19 virus nog niet is veranderd, heeft het Kabinet onlangs laten weten dat de Tozo is verlengd: ook voor de periode na 1 oktober 2020 is er een steunpakket samengesteld. Vanaf 1 oktober kunnen ondernemers deze tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo 3) aanvragen of verlengen. De Tozo-regeling wordt in 2 delen opgeknipt: Tozo 3 loopt van 1 oktober 2020 tot 1 april 2021. Daarna volgt er vanaf 1 april een periode van 3 maanden voor Tozo 4, waar andere voorwaarden gelden, zoals de toets op beschikbare geldmiddelen. 

Net als bij tozo 2 telt ook bij tozo 3 het inkomen van de partner mee voor het bepalen van de hoogte van de aanvullende uitkering. Een belangrijke wijziging vanaf 1 april is de toets op beschikbare geldmiddelen, wat betekent dat er wordt gekeken naar overige inkomsten en aanwezig geld voor de hoogte van (en het recht op) de uitkering. Meer informatie over de Tozo vanaf 1 april, wordt begin 2021 bekendgemaakt.


Kijk voor meer informatie over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de Tozo op www.zelfstandigenloketflevoland.nl

Geschreven door