Wachttijden coronatest opgelost: binnen 20 uur test én uitslag

Het dagenlang wachten op een coronatest of je buiten de provincie moeten laten testen is volgens de GGD Flevoland voorbij. De wachttijden hadden volgens de organisatie alles te maken met onvoldoende laboratoriumcapaciteit.

Nu dat is opgelost zou je gemiddeld binnen 20 uur de test hebben gehad en de uitslag binnen moeten hebben. Tot voor kort bedroeg de wachttijd 48 uur of meer.

De GGD Flevoland wilde naar eigen zeggen al eerder uitbreiden met het aantal teststraten, maar kreeg daarvoor geen toestemming van het ministerie. Die wilde eerst zorgen voor genoeg capaciteit in de laboratoria. Sven van der Burg, communicatieadviseur GGD: “We zijn blij dat we nu ook een keer goed nieuws kunnen melden. De wachttijden waren erg lang maar inmiddels zie je gelukkig dat het heel snel gaat”.

In Almere is een teststraat en woensdag opende er in Lelystad een nieuwe teststraat met meer testcapaciteit in het stadshart. De derde teststraat van de provincie zit in Emmeloord. Volgens van der Burg komt ook daar een nieuwe teststraat voor in de plaats die beter past bij het seizoen en meer capaciteit heeft.

Het advies van de GGD over wanneer je moet testen is onveranderd. Van der Burg: “Heb je klachten, laat je testen. Word je positief getest, blijf dan thuis.” Zo vermeld omroep Flevoland op hun website

Geschreven door