Verdachten voor drugshandel Zeewolde aangehouden

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de handel in verdovende middelen en vijf verdachten voor het kopen van deze drugs. Dat gebeurde vrijdag 13 november in een woning aan de Groene Kamer.

Agenten kwamen naar de woning omdat er meldingen waren binnengekomen over mogelijke drugshandel vanaf dat adres. Hierop werd een uitgebreid onderzoek ingesteld. Vrijdagavond volgde een inval in de woning, nadat eerder op de avond vijf personen waren aangehouden die ervan werden verdacht verdovende middelen in de woning te hebben gekochtTijdens de inval werden twee verdachten aangehouden op verdenking van handel in drugs. Dit waren een 44 jarige man en een 39-jarige man, beide uit Zeewolde. De 44-jarige man is vandaag door de Rechter- Commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De 39-jarige man werd op zaterdag heengezonden. De vijf eerder aangehouden personen werden dezelfde avond heengezonden.

Doorzoeking

Na de aanhouding werd de gehele woning doorzocht. Tijdens de doorzoeking werd harddrugs en softdrugs gevonden.  Ook is er een geldbedrag in beslag genomen en een aantal wapens.

Meld drugsoverlast

De politie heeft de gemeente geïnformeerd over de drugshandel vanuit de woning en de aanhouding. Door het melden van vermoedens van drugshandel kan de politie onderzoek doen en haar bevindingen doorgeven aan de gemeente voor het nemen van bestuurlijke maatregelen zoals het sluiten van een woning. Zo kunnen we gezamenlijk de overlast terugdringen.

De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld soms niet geschuwd. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt. Heeft u vermoedens van drugshandel? Meld dit dan via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven, dan kan de informatie ook via Meld Misdaad Anoniem  via 0800 – 7000 worden doorgegeven.

Geschreven door