Almeerse amateurclubs blijven positief en bereiden zich voor op Regio Cup.

Met mogelijk straks wat versoepelingen ivm corona zijn de amateurclubs al weer aardig in beweging. Als alles verloopt zoals men denkt kunnen er straks toch wedstrijden worden afgewerkt  in de Regio Cup. De KNVB streeft hier na en dit wordt door de clubs met open armen ontvangen.

Zo ook in Almere waar derde klasser SC Buitenboys al volop in beweging is.Trainer/coach Mark Steur is positief gestemd en heeft de training weer opgepakt. “We zijn druk doende om de conditie op pijl te brengen zodat we bij de start om de Regio Cup startklaar zijn, verder zie ik dat iedereen weer super enthousiast is en dat zie ik graag”, aldus Steur die ook ziet dat zijn selectie blij is dat men weer actief bezig kan zijn en het gevoel met de bal goed is..

Bij tweede klasser ASC Waterwijk is het al niet anders, ook trainer Ben Vis is al weer weken bezig om zijn ploeg tot 27 jaar en 023 conditioneel te voorbereiden op de regiowedstrijden. “We hebben er allemaal weer veel zin in want na deze voetballoze tijd moet het maar weer eens gebeuren en die regiowedstrijden spreekt mij erg aan en kan zeker een mooie graadmeter zijn voor diverse talenten bij de selectie”, aldus Vis die liever vandaag als morgen zijn ploeg weer wil coachen.

Verder wordt er ook druk gewerkt om de renovatie van het clubhuis op tijd klaar te krijgen. Dus veel beweging  bij de club uit Almere Stad. 

Bij tweede klasser FC Almere heeft trainer Charles Loots de club reeds verlaten en leidt assistent-trainer Tjeerd Hof voorlopig de trainingen en is kersverse hoofdtrainer Charly Olf voorzichtig begonnen bij de club uit Almere-Haven. De coach zal eerst alles inventariseren alvorens volledig aan de slag te gaan. De coach heeft wel contact gehad met diverse spelers en verder is hij uitstekend ontvangen door de clubleiding. Ook heeft hij gesproken met zijn assistent Hof hoe men de selectie gaat klaarstomen voor de wedstrijden van de Regio Cup. Kortom ook bij FC Almere staat de toekomst voorop en wil de hoofdtrainer alles in het werk stellen om straks als een uitstekende tweede klasser aan de nieuwe competitie te starten.

P.S.Later volgen de andere Almeerse amateurclubs zoals Sporting Almere, Waterwijk zondag,Forza Almere en AS ’80.

Geschreven door