Aandacht voor Almeerse amateurvoetballers: deze keer Gianni Hermans.

In deze coronatijd besteden we aandacht aan de amateurvoetballers uit Almere. Deze serie geeft de indruk waar de talenten uit Almere momenteel spelen en hebben gespeeld. Doelverdediger Gianni Hermans is daar een van, de 23 jarige sluitpost speelt bij tweedeklasser ASC Waterwijk in de zaterdagselectie van de tweede klasser.

De doelman speelde vier seizoenen bij  SV Almere momenteel  FC Almere, hij had het goed naar zijn zin maar zag het ook bij het toenmalige FC Omniworld nu Almere City FC ook wel zitten. Kwam bij de jeugdopleiding terecht en bleef daar twee jaar spelen. “Ik heb daar veel van opgestoken en kon mij daar goed ontwikkelen op jonge leeftijd”.Uiteindelijk verhuisde Gianni  naar ASC Waterwijk waar hij twee seizoenen actief was. Toch wilde hij meer en zocht een andere uitdaging en vertrok weer uit Almere.

sv Huizen

De uitdaging was Hoofdklasser sv Huizen waar hij met Desmond Mensen en Wilco Makaay, die ook  toen bij Waterwijk speelden naar toe ging. “Ik heb daar mooie jaren gehad en in een leuke selectie gespeeld. Het ging er professioneel aan toe en dat stond mij wel aan dus heb ik daar veel van geleerd. Leuk was ook dat ik met Desmond en Wilco daar speelde want je wist wat je aan elkaar had. Uiteindelijk na vier seizoenen kregen we weer gevoelens voor Waterwijk en keerde Desmond en ik weer  terug op het oude nest waar ik het eerste team als doelverdediger vertegenwoordig, we draaien dit seizoen niet slecht en willen graag bij de top vijf eindigen en mogelijk een periode in de wacht slepen maar of het met het lastige coronavirus gaat lukken is afwachten” aldus de positief ingestelde keeper.

Uitstekende reflex

De technische staf van zijn huidige club is zeker tevreden met Gianni, trainer Ben Vis laat weten: “Gianni  is een uitstekende mee voetballende keeper  met een snelle reflex en is een penaltykiller en een puntenpakker, daarnaast mag hij best wel wat meer aanwezig zijn met coachen van zijn ploeg maar hij is een speler waar het prettig mee werken is en dat is lekker voor een trainer”.  

Geschreven door