Waterwijk-talent Milan Hohage gaat nieuwe uitdaging aan bij DWS.

De pas 17 jarige Milan Hohage keeper van  asc Waterwijk Zondag 1 maakt de stap naar afc DWS JO18-1.

Afgelopen seizoen was hij de keeper van Waterwijk zondag 1. Uiteindelijk heeft hij ander half  jaar bij Waterwijk gevoetbald.
Het talent hierover: “Ik heb mij bij Waterwijk Zondag 1 onder leiding van Geruillo Koenders en Jake Andreas op een goede manier kunnen ontwikkelen bij een zeer gemotiveerd zondag team die bestaat uit bijna allemaal jongens van de club.
Begin oktober van afgelopen voetbalseizoen werd ik de eerste keeper en ik heb het voor mijn gevoel goed gedaan. Toen ik mijn wedstrijden mocht spelen in de zondag 1 was ik pas 16 jaar en ben ik in die periode ook harder geworden door het seniorenvoetbal “.
Keeperstraining
Naast de reguliere trainingen en keeperstraining bij Waterwijk heeft hij ook trainingen gehad bij de keepers scholen van Randy Sanches, Pascal Doest en Stan Bijl.
Deze keepers scholen zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van een keeper. Stuk voor stuk allemaal trainers met heel veel ervaring.
“Mijn trainers Randy Sanches en Pascal Doest gaven in de afgelopen periode wel aan dat het beter voor mijn ontwikkeling zou zijn dat ik met eigen leeftijdsgenoten op een hoger niveau zou gaan spelen. Ik heb dat goed in me opgenomen en uiteindelijk ook mijn besluit genomen”.
Academy
Bij Randy Sanches Goalkeeper Academy trainde Hohage  veel met keepers in de divisie en bvo’s. Hij  leerde  er ontzettend veel en kan blij zijn dat hij daar die kans heeft gekregen!
De keuze voor afc DWS was dan ook een logische. Een mooie Amsterdamse club met historie. Hij heeft inmiddels al een paar keer meegetraind is door zijn nieuwe teamgenoten en trainers erg goed ontvangen en begeleid.

Oude club
Met DWS komt hij komend seizoen in een leuke competitie met o.a. zijn oude club Waterwijk. “Dus dat wordt een mooi weerzien want ik ken natuurlijk veel mensen waar ik leuk contact mee heb gehad. Op dit moment zitten we in de voorbereiding en spelen we heel veel oefenwedstrijden en wordt er natuurlijk veel getraind.
In de beker hebben we ook een prachtige loting want op 29 augustus spelen wij tegen AZ”: aldus Hohage die een belangrijke stap zet in zijn hopelijk mooie toekomst.

Mooie vooruitzichten dus voor dit jonge talent dat zijn oude club zeker zal missen maar dankbaar is dat hij deze kans heeft gekregen en dat zijn trainers hier erg belangrijk in zijn geweest.

Geschreven door