Forse nederlaag City FC doet supporters veel pijn

De 7-2 nederlaag van Almere City FC zondagavond tegen SC Cambuur was een grote domper voor Kathy en Ruud Donselaar uit Almere. Het echtpaar volgt al jarenlang trouw alle verrichtingen van de club. De oorwassing komt hard aan bij Kathy Donselaar: “Dit doet heel veel pijn”.

Door corona noodgedwongen thuis voor de buis had het echtpaar voorafgaand aan de wedstrijd goede hoop op een positief resultaat. Kathy: “Ik denk dat het 2-2 wordt, maar hoop dat ik het fout heb en dat we met de drie punten naar huis gaan.”

Voorsprong

Maar het loopt heel anders. Cambuur komt heel snel op voorsprong. Kort daarna kan het echtpaar uit volle borst juichen als Delvechio Blackson de gelijkmaker scoort. Daarna neemt Cambuur de overhand en de ploeg van trainer Henk de Jong overvleugelt de apathische Almeerders. Ruud en Kathy proberen de avond te redden met een glaasje wijn en een paar bitterballen. Ze houden vertrouwen in hun club. Kathy: “Hier komen ze wel overheen. Als straks een aantal spelers weer terug is en ze zijn weer compleet dan moet het kunnen.”

Geschreven door