FC Almere-trainer Sandor Augustijn positief over 1e competitiehelft

Nu de winterstop is begonnen is het ook weer tijd om even te evalueren. We beginnen met FC Almere, later volgen de andere amateurclubs.

FC Almere-trainer Sandor Augustijn is positief over zijn ploeg die boven in de derde klasse B meedraait. “ We spelen bij vlagen zeer goed maar het kan nog beter met deze jonge ploeg, de nederlagen die er ook tussen zat moeten we vergeten en verbeteren wat in die wedstrijden niet goed ging. De wedstrijd bij sv Ouderkerk hadden we drie punten moeten pakken en ook bij TOB verzuimden we aan het langste eind te trekken. Het is een pittige afdeling waarin we spelen, maar zeker erg interessant. Als we voor de prijzen willen spelen zullen we elke week top moeten zijn en dit is niet onmogelijk. We werken zeker aan de punten die we moeten verbeteren en dat is het mentale vlak. Als we volwassener gaan worden met elkaar dan gaan we zeker hoge ogen gooien, verder is het prettig werken met Tjeerd Hof m’n assistent, we voelen elkaar perfect aan en dat is erg belangrijk met deze jonge selectie”.

Sleutelwedstrijd

20 januari speelt FC Almere  thuis tegen DWS, en dat kan weleens de sleutelwedstrijd worden, het  goede nieuws is dat FC Almere thuis nog ongeslagen is. Augustijn tot slot: “We draaien bovenin mee en zijn door naar de derde ronde van de districtsbeker, er is een positieve sfeer in de selectie met 41 spelers. Het tweede team staat bovenaan in hun afdeling, dus het kan niet anders dat we trots en tevreden zijn. Verder gaan we op  trainingskamp met hele selectie  naar Egmond aan Zee en we zullen daar op mentaal  en conditioneel vlak de laatste puntjes op de i gaan zetten voor de tweede helft van de competitie om de goede resultaten door te zetten “. aldus Sandor Augustijn die eerder deze maand zijn contract verlengde bij de club uit Almere-Haven.

Bekertegenstander

Augustijn:  “We hebben geloot tegen vierde divisionist Purmersteijn deze tegenstander doet het goed in de competitie ze staan bovenaan in hun afdeling dus dit zal een grote uitdaging worden, maar zoals we weten van onze ploeg kunnen we soms boven ons uitstijgen en kunnen we ook wel eens voor een verrassing zorgen. Als je  een goed resultaat wilt behalen, zullen we ook een dosis geluk moeten hebben.We gaan deze wedstrijd vol in  en zullen ten allen tijde strijden voor een positief resultaat “.

FC Almere speelt de bekerwedstrijd op 10 februari thuis om 17:00 uur op Sportpark de Marken in Almere-Haven.

Geschreven door