Almere City FC onderuit tegen Cambuur.

Almere City FC heeft zondagmiddag de topper tegen Cambuur op eigen veld verloren. In het Yanmar stadion waren de Friezen met 0-2 te sterk voor de ploeg van Ole Tobiasen. Bij de wedstrijd waren 1351 toeschouwers aanwezig in het kader van wetenschappelijk onderzoek van FieldLab.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, maar Cambuur was de gevaarlijkere ploeg. Eerst schoot topscorer Muhren voorlangs, nadat hij ontsnapt was aan de Almeerse verdediging. Na 25 minuten was het wel raak voor de gasten: Jarchinio Antonia mocht na een corner (die werd verlengd door Muhren) bij de 2e paal binnenkoppen. Almere was nauwelijks gevaarlijk, behoudens een inzet van Yeboah die voorlangs ging.

Niet bij machte

In de tweede helft wilde Almere op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van Ole Tobiasen was niet bij machte om gevaarlijk te worden. Cambuur sloeg vlak voor tijd wel toe: Ragnar Oratmangoen mocht uit een corner de 0-2 binnenkoppen. Het was de eerste competitie nederlaag in eigen huis sinds 14 februari 2020 voor de Almeerders. Destijds was Cambuur ook al te sterk in Almere.

Door de nederlaag staat Cambuur nu nog steviger aan kop. Verschil met Almere City FC is nu 10 punten, maar de Almeerders hebben nog wel één wedstrijd tegoed. Komende woensdag speelt de ploeg in eigen huis de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam.

Geschreven door