Gelijkspel Almere City FC bij FC Volendam.

Almere City FC heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Volendam. Na een meeslepende wedstrijd eindigde de Markermeerderby uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Almere City is door dit resultaat de koppositie kwijt, maar staat nog altijd op een keurige tweede plaats van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Ole Tobiasen heeft evenveel punten als koploper Cambuur, maar de Friezen hebben een wedstrijd minder gespeeld.

FC Volendam begon sterk aan de wedstrijd en kwam binnen 10 minuten op voorsprong na een omschakelingsmoment: Samuela Mulattieri werd gelanceerd, was sneller dan Helstrup en schoot vervolgens de bal hoog in de touwen bij doelman Woud: 1-0. Vervolgens herpakten de Almeerders zich en kwam de ploeg van Tobiasen halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Kaandorp mocht in het centrum Verheydt wegsturen, die de bal handig langs doelman Joey Roggeveen prikte: 1-1. Dit betekende ook de ruststand aan De Dijk.

In een aantrekkelijke tweede helft golfde het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen op een voorsprong. Almere City spits Thomas Verheydt stuitte van dichtbij op doelman Roggeveen, na klungelig balverlies van de thuisploeg. Aan de andere kant was FC Volendam gevaarlijk: na een messcherpe counter moest Mulattieri scoren, maar hij faalde oog in oog met City keeper Woud. Na 68 minuten was het wel raak voor de thuisploeg: Jari Vlak mocht op de rand van de zestien, ongehinderd en hard de 2-1 binnenschieten. Almere toonde echter veerkracht en kwam opnieuw via Thomas Verheydt op gelijke hoogte: de spits kopte op aangeven van invaller Xian Emmers de gelijkmaker achter doelman Roggeveen.

Geschreven door