Huisartsenzorg nodig? Bel gerust.

Patiënten van alle huisartsenpraktijken in Almere ( dus ook de vrijgevestigde praktijken ) kunnen ook in tijden van corona voor zorgvragen terecht bij de huisarts. Stel uw zorg niet uit en neem gerust contact op met uw Huisartspraktijk.

Zo voorkomt u dat uw klachten verergeren. Juist in deze tijd willen de huisartsen goede, veilige en persoonlijke zorg bieden. Daarvoor zijn zij bereikbaar en beschikbaar. Het is niet altijd nodig dat u langskomt op de praktijk, er zijn prima alternatieven. Uw huisarts kan u telefonisch, via beeldbellen en online via MijnGezondheidnet (MGn) ook heel goed helpen. Is het nodig dat u toch langskomt op de praktijk? Dan kan dit in een veilige omgeving.

Veiligheid staat voorop

Als u naar de huisartsenpraktijk belt, stelt de doktersassistent specifieke vragen om uw zorgvraag vast te stellen. Dit heet triage. De doktersassistent is opgeleid om zelfstandig, of in overleg met de huisarts, te bepalen wat de volgende stap is. Dat kan bijvoorbeeld een telefonisch advies zijn, een (telefonische) afspraak bij de huisarts of een doorverwijzing naar de specialist. Bent u uitgenodigd op de

praktijk? In alle huisartsenpraktijken zijn maatregelen getroffen om uw bezoek veilig te laten verlopen. Zoals speciale spreekuren voor mensen met coronaklachten, 1,5 meter afstand houden in het gebouw, en het desinfecteren van handen bij binnenkomst. Veiligheid staat voorop. Kunt u wegens gezondheidsklachten niet naar uw afspraak op de praktijk komen? Huisartsen rijden ook visites voor patiënten die niet naar de huisartsenpraktijk kunnen komen.

Online alternatief

Gelukkig is er goed en veilig alternatief om online uw gezondheidszaken te regelen: MijnGezondheid.net (MGn). Via MGn kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, heel gemakkelijk vragen stellen aan uw huisarts, praktijkondersteuner of apotheker. Ook uw herhaalrecepten aanvragen en uw zorgdossier deels inkijken kan simpel via MGn. Regelt u dit liever via uw mobiele telefoon? Dat kan

ook via de bijbehorende app, MedGemak. Deze kunt u gratis downloaden. U leest er alles over op: https://home.mijngezondheid.net/.

De gezamenlijke Huisartspraktijken.

Geschreven door