Huurder moet vertrekken na ontdekking prostituees in zijn woning

Een Almeerder mag uit zijn huurwoning worden gezet, nadat er eerder vijf prostituees in zijn huis waren aangetroffen. Dat heeft de kantonrechter donderdag bepaald in een zaak die woningbouwvereniging Ymere tegen de man had aangespannen.

In het voorjaar kwamen er bij een wijkagent meldingen binnen over prostitutie in de Rentmeesterstraat in Almere Stad. In het huis van de man trof de politie in augustus vijf sekswerkers aan. De Almeerder verklaarde dat hij zijn sleutel had uitgeleend aan zijn neef. Desondanks tekende hij een huuropzegging bij de woningbouwvereniging. Daarna veranderde hij van mening en weigerde hij te vertrekken.

Volgens zijn advocaat heeft de Almeerder psychische problemen en is er misbruik van hem gemaakt. Hij zou daarom in de woning moeten kunnen blijven. Maar de rechter vindt dat het voldoende onderbouwd is dat er vanuit zijn woning prostituees aan het werk zijn gezet. Bovendien werden er een maand na de inval in augustus opnieuw prostituees in de woning aangetroffen. vermeld omroep Flevoland.

Geschreven door