Jonathan Kooman belangrijke speler bij Sporting Almere.

Deze keer is even aandacht voor Sporting Almere speler Jonathan Kooman. De middenvelder van vierde klasser Sporting begon met voetballen toen hij 6 jaar oud was. Begonnen bij SV Almere en in de jeugd voor clubs gespeeld als FC Volendam, Almere City en AFC Amsterdam. Later  ging hij nog naar  Feyenoord en FC Utrecht maar daar was hij jammer genoeg niet fanatiek genoeg voor.

Hij heeft daar aantal mooie jaren gehad en vervolgde zijn loopbaan bij  het ambitieuze  Batavia 90 in 2018 ging hij daar met vrienden heen zoals Mitchel Bolck, Joy Schoonhoven en daarnaast nog wat meer goede voetballers.

Niveau omhoog

“Op verzoek van Joy Schoonhoven die met zijn filosofie wilde klimmen met Sporting Almere ben ik ook daar heen gegaan om het niveau om hoog te tillen en een leuke weg in te slaan voor de toekomst van Sporting Almere. Ik heb het reuze naar m’n zin bij Sporting en het enthousiasme van trainer/coach Sandor  Augustijn stond mij ook erg aan”. Diezelfde trainer is ook zeker blij met Jonathan, “ Hij is belangrijk voor de ploeg en hij vormt met Joy Schoonhoven een uitstekend middenveld. Voetbal technische en tactisch een uitstekende speler, wel heeft hij wat pech gehad met blessures maar dat is voorbij. Verder hebben we een ploeg die best hoog kan eindigen en we willen dan ook zeker voor de prijzen gaan. Of de coronacrisis uiteindelijk roet in het eten gooit wachten we maar af”.  Sporting Almere staat in de zaterdag  4eklasse momenteel op de vierde plek en heeft 5 punten minder dat koploper Diemen maar ook een wedstrijd minder gespeeld. Kansen dus nog genoeg om hoog te eindigen.

Geschreven door