NFI moet uitsluitsel geven over doodsoorzaak vrouw in Poort

Ruim een week na de vondst van een dode vrouw in een woning in Almere Poort is nog niet te zeggen hoe zij om het leven is gekomen. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Omdat de vrouw geen zichtbare verwondingen had, is de hoop gevestigd op onder meer toxicologisch onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Daar zal worden onderzocht of er stoffen in het lichaam aanwezig waren die mogelijk in combinatie dodelijk kunnen zijn geweest. Volgens het OM zijn dergelijke onderzoeken tijdrovend en zal het dus wel enige tijd duren voor er meer duidelijkheid komt.

Het 26-jarige slachtoffer werd zaterdag 7 november aan het eind van de ochtend gevonden in een woning aan het Homerusplein. Daar was ook een 26-jarige man uit Zeist aanwezig. Hij werd gearresteerd.

Volgens het OM is de man momenteel geen verdachte in de zaak rond de dode vrouw, maar blijft hij wel in de cel. De Zeistenaar zat nog in de proeftijd na een veroordeling voor een vermogensdelict. Volgens het OM heeft hij voorwaarden die bij zijn voorwaardelijke vrijlating hoorden geschonden en zit hij daarom nu weer vast.

De zus van slachtoffer Mercedes Stoops is een crowdfundingsactie gestart. Ingezameld geld zal worden gebruikt om de begrafenis te betalen. Zo vermeld Omroep Flevoland op hun website

Geschreven door