Orange The World: ook Flevoziekenhuis kleurt oranje

25 november is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. De Orange the World campagne vraagt aandacht voor dit onderwerp. Daarom worden in de periode tussen 25 november en 10 december veel prominente gebouwen oranje verlicht.

Als Flevoziekenhuis ondersteunen we deze actie. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes gaf de woordvoerder aan.

In Nederland nemen meer dan 200 gemeenten deel aan de actie. In Almere is de actie opgepakt door Soroptimist Club Almere. Naast het Flevoziekenhuis doen o.a. Hogeschool Windesheim, het WTC, de nieuwe Bibliotheek en de gemeente Almere mee. Gezamenlijk vragen deze organisaties aandacht voor het thema en zeggen zij ‘nee’ tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederlands is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Het thema van Orange the World in Nederland dit jaar is: ‘Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd’.

Momenteel meldt slechts 10% van de vrouwen die met geweld te maken krijgt dit bij een instantie. Laagdrempelig melden is extra belangrijk geworden in de coronapandemie, omdat er signalen zijn dat juist in deze tijd het (huiselijk) geweld tegen meisjes en vrouwen toeneemt.

Wethouder Froukje de Jonge gaf op 25 november om 18.00 uur het startsein voor Orange the World door het hijsen van een speciale vlag bij het Stadhuis. Daarna spreekt Annemarie Jorritsma, als ambassadeur van de actie.

Kijk voor meer informatie op orangetheworldalmere.nl of orangetheworld.nl

Geschreven door