Landelijke start Orange the World op 25 november in Almere

De landelijke start van Orange the World is op vrijdag 25 november in Almere. Orange the World is de jaarlijkse wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Almere nodigt iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. De campagne richt zich op bewustwording en vermindering van geweld tegen vrouwen en meisjes. De kleur oranje staat symbool voor een nieuwe dageraad zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Ook wordt geïnvesteerd in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken.

Programma 25 november

De bijeenkomst vindt 25 november plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 in Almere. Vanaf 19.00 uur is er een gevarieerd programma met een interview met Olcay Gulsen, debatten, panels, spoken word en muziek. Om 22.00 is de afsluiting met een borrel.

Aanmelden

Aanmelden kan via het emailadres vo@almere.nl. Wees er snel bij om een plekje te hebben. Het programma is ook via livestreaming te volgen.

[audio_player id=29394]

Geschreven door