Reuvens-digi-dag 2020

De Reuvensdagen is een jaarlijks nationaal archeologisch congres, genoemd naar Caspar J.C. Reuvens, in het begin van de 19e eeuw de eerste hoogleraar archeologie ter wereld. Het congres werd voor de eerste keer in 1971 gehouden. Sindsdien strijkt het elk jaar op een andere plaats in Nederland neer.

Archeologen uit alle geledingen en specialismen komen bij elkaar om over ontwikkelingen in het veld te praten, en de Archeologietalentprijs wordt uitgereikt.

Dit jaar vindt het congres digitaal plaats. Eigenlijk zou Almere op 19 en 20 november gaststad zijn voor de 50-jarige jubileumeditie van dit congres, maar in verband met het coronavirus is dit omgezet naar een eendaagse digitale editie. De Reuvens-digi-dag wordt geopend door wethouder Hilde van Garderen.

Op 18 t/m 20 november 2021 vindt de jubileumeditie alsnog plaats in onze stad. Dan nemen wij de deelnemers mee in hoe wij in Almere omgaan met archeologie, bijvoorbeeld in onze gebiedsontwikkeling, publieksbereik en educatieprogramma’s. Ook komen onze vindplaatsen als Zenit en het Koggepark dan aan bod.

Het programma voor donderdag 19 november 2020 is hier te vinden: 

Foto Wikipedia

Geschreven door