Valt het doek voor het PIT

Museum PIT in Stad sluit mogelijk eind 2021 definitief de deuren. Omdat bezoekers niet voldoende geld opbrengen is het museum afhankelijk van subsidie. Maar die subsidie van het ministerie van Justitie en Veiligheid loopt eind volgend jaar af.

Het museum, met aandacht voor de geschiedenis en het werk van de hulpdiensten, zit sinds 2014 aan het Schipperplein. Museumdirecteur Harry van Boven onderhandelt nu met het ministerie om de subsidie voor de komende jaren veilig te stellen.

Volgens Van Boven liggen er drie opties op tafel: doorgaan op de oude voet mét subsidie, iets anders gaan doen of helemaal stoppen. “De onderhandelingen zijn berespannend”, vertelt directeur Van Boven. Hij hoopt voor het einde van dit jaar duidelijkheid te hebben zo meld omroep Flevoland op hun website.

Geschreven door