GroenLinks: alles aan doen om veiligheidsmuseum PIT open te houden

De gemeente Almere moet er alles aan doen om veiligheidsmuseum PIT open te houden. Dat vindt GroenLinks in de Almeerse gemeenteraad. Een grote stad als Almere moet een daarbij behorend cultuuraanbod hebben, waaronder musea, aldus GroenLinks.

De partij noemt het schrijnend dat uitgerekend het enige museum dat Almere lange tijd had de deuren mogelijk moet sluiten. De partij roept het college van burgemeester en wethouders op om te proberen dat te voorkomen.

Het Nederlands Veiligheidsinstituut, dat is het bestuur van PIT, en het ministerie van Justitie en Veiligheid die de subsidie geeft, bepalen of het museum in al dan niet gewijzigd concept doorgaat. Maar volgens GroenLinks heeft Almere ook belang bij een eigen museum en moet de gemeente zich “proactief mengen” in de toekomst van het museum.

Eerder deze week meldde we dat het PIT mogelijk eind 2021 definitief de deuren sluit. Omdat bezoekers niet voldoende geld opbrengen is het museum afhankelijk van subsidie. Maar die subsidie loopt eind volgend jaar af meld omroep flevoland

Geschreven door