Verplanten bomen van Hagevoortdreef naar Godendreef

Bomen zijn belangrijk voor een groen en gezond Almere. Langs de Hagevoortdreef staan grote eikenbomen. Een groot deel van deze bomen staat te dicht op elkaar en te dicht bij de huizen. Ze belemmeren elkaar in groei en groeien tegen de gevels aan. Reden voor de gemeente Almere om de bomen te verwijderen.

Omdat een groot deel van de eikenbomen goed te verplanten is, verplant de gemeente 70 van deze eiken naar de Godendreef in Almere Poort.

Wethouder Hilde van Garderen: ‘Op de Godendreef in Almere Poort krijgen de eikenbomen een mooie plek en hebben zo meer ruimte om te groeien. Op deze manier hergebruiken we de bomen en hoeven we deze bomen niet te kappen.

Niet alle bomen zijn te verplanten. De gemeente wil er zeker van zijn dat de kans groot is dat de boom verplanting overleeft. De levensduur, de plek waar de boom staat en ook kosten spelen daarbij een rol. Op de Hagevoortdreef ging een intensieve voorbereiding van een jaar aan de verplanting vooraf. In 2019 werd met deze voorbereidingen begonnen. Nu zijn de bomen klaar voor verplanting. De werkzaamheden zijn gestart en duren tot 20 november. De Nationale Bomenbank BV voert de werkzaamheden samen met de gemeente uit.

Foto aangeleverd

Geschreven door