Tweede Kamerlid Leonie Vestering opent Flevolandse politieke verplantdag in Almere

Op 4 februari steekt Tweede Kamerlid Leonie Vestering met leden van de Partij voor de Dieren de handen uit de mouwen in Almere Haven, Flevoland.

De zorgen voor de natuur en de landbouw zijn zeer actueel. De biodiversiteitscrisis is net zo urgent als de klimaatcrisis. Het is daarom belangrijk dat we werken aan méér natuur en méér bomen. Meer Bomen Nu oogst in de winter bomen die anders dood gaan (ze staan op de verkeerde plek) of afgemaaid worden en brengen die naar plekken waar boeren, bedrijven of burgers graag bomen willen planten.

Sinds 2020 zijn er al meer dan een miljoen bomen en struiken verplant binnen het project Meer Bomen Nu. Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Meer Groen, en opgeschaald door Caring Farmers. Iedereen is uitgenodigd aan te haken. Op de Politieke Verplantdag verplanten politici en andere geïnteresseerden kansarme bomen voor een tweede kans voor klimaat en biodiversiteit. Niet praten maar doen!

“De Partij voor de Dieren wil veel meer natuur, meer bossen en meer bomen in Nederland. Met name door minder ruimte te geven aan debio-industrie die nu de helft van ons land beslaat. Met meer natuur versterken we de biodiversiteit en gaan we opwarming van de aarde tegen. Daarom doen we graag mee met het initiatief van Urgenda” vertelt Leonie Vestering, Tweede Kamerlid Partij voor de Dieren.

Wat: Politieke Verplantdag – steek met politici de handen uit de mouwen
Waar: Strandweg 16, 1353CZ Almere
Wanneer: 04-02-23 van 09.30 – 14.30 uur, opening om 09:45 uur door Leonie Vestering  

Kom jij ook in actie voor klimaat en biodiversiteit? Meld je hier aan: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/722.  
Wil je je als partij of groep aanmelden? Mail dan flevoland@meerbomen.nu

Geschreven door