Voorlopige hechtenis voor veroorzaker dodelijk ongeval

Een man uit Amsterdam blijft 90 dagen langer in de cel voor zijn betrokkenheid bij een ongeluk waarbij begin deze maand een Almeerse vrouw omkwam. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Noord-Holland bepaald.

Het ongeluk gebeurde op 4 november in Velsen-Zuid. De 34-jarige Almeerse vrouw kwam ‘s middags frontaal in botsing met een bezorgbus van Albert Heijn. De politie liet kort na het ongeval weten dat de 31-jarige bestuurder van de bus lachgas had gebruikt. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man inmiddels van het veroorzaken van een verkeersongeval met dood door schuld.

Het druggebruik werd vastgesteld door middel van een speekseltest. Op het politiebureau is later bloed van de verdachte afgekomen. Onderzoek van dit bloed door het Nederlands Forensisch Instituut is nog niet afgerond. Het is dus nog niet duidelijk welke drugs de man had gebruikt en of dit een rol heeft gespeeld bij het ongeluk.

Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is volgens de politie nog steeds in volle gang.

Geschreven door