Werkgroep bundelt krachten tegen vliegroutes

De werkgroep Vlieghinder Almere heeft zich aangesloten bij een samenwerking van andere tegenstanders van Vliegveld Lelystad.

Bij de Samenwerkende Actiegroepen tegen Laagvliegen hebben zich nu 21 groepen aangesloten. De Almeerse werkgroep vertegenwoordigt bewoners van Hout, Nobelhorst en het buitengebied.

De actiegroepen verzetten zich samen tegen de voorgenomen laagvliegroutes van en naar Lelystad Airport en tegen de werkwijze van Schiphol en het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Die zou gekenmerkt worden door gebrek aan openheid, fouten en misleiding, zeggen de actiegroepen.

De groepen hebben eerder al voor vertraging van de luchthavenplannen in Lelystad gezorgd. Ze maakten bezwaar tegen de berekeningen van geluidsoverlast en van stikstof. Die zouden steeds uitvallen in het nadeel van bewoners.

De leden hebben kritiek op de laagvliegroutes. Die zouden negatieve effecten hebben op gezondheid, milieu en veiligheid.

Geschreven door