Wasberen van AAP naar dierentuin in Emmen

Stichting AAP verhuist vrijdag elf wasberen van een opvanglocatie in Almere naar Wildlands Adventure Zoo Emmen. De wasberen zijn in Limburg gevangen, omdat ze als invasieve exoten bestreden worden. Om te voorkomen dat de dieren afgeschoten zouden worden, ving stichting AAP ze tijdelijk op.

Die opvang kreeg begin vorig jaar veel steun van het publiek dat massaal een petitie tekende tegen afschotplannen van de provincie Limburg. De wasbeer komt van nature niet voor in Nederland en daarom voelde de provincie zich genoodzaakt ze af te schieten, mede omdat er geen opvangmogelijkheden waren.

Ook plek voor andere wasberen
Naast de groep van elf zijn meer wasberen bij Stichting AAP, waarvoor binnenkort waarschijnlijk een plek wordt gevonden. “Deze doorstroom bewijst dat het niet nodig is afschot toe te passen en we de dieren een goed leven op een veilige locatie kunnen bieden”, aldus de stichting.

Wasberen komen uit Noord- en Zuid-Amerika. De wasbeer kwam in 2016 terecht op de zogenoemde Unielijst van de EU. Op deze lijst staan alle planten- en dierensoorten waarvan verspreiding op het Europese vasteland ongewenst is.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door