‘Hier tekenen alsjeblieft’ wint Avond van de Almeerse film

De film ‘Hier tekenen alsjeblieft’ heeft de Avond van de Almeerse Film gewonnen. De Almeerse filmmaker Erwin Eijpe maakte een korte film over een pakketbezorger die onderweg van alles meemaakt. De jury heeft gekeken naar het totaalplaatje en vond deze film de beste. Eijpe heeft een cheque van €1000,- gewonnen en De Gouden Wilg. Eijpe: “Ik ben echt super trots.”

Tijdens de Avond van de Almeerse Film zijn drie korte films van vijf minuten vertoond in het Kinepolis in Almere. De films ‘Ammunitie’, ‘De man die stiekem een gewei had’ en ‘Hier tekenen alsjeblieft’ zijn volledig gemaakt door jonge filmmakers. Van het financiële tot het technische plaatje; alles hebben ze zelf gedaan.

De winnaar
Erwin Eijpe had niet verwacht dat hij zou winnen: “Ik vond het verhaal van de andere deelnemers ook super mooi. Ik heb er echt van genoten. Toen ik hoorde dat ik de winnaar was, was ik wel echt verrast.” De gewonnen €1000,- gaat Eijpe in een nieuwe film steken.

De beoordeling
Een driekoppige jury heeft de films bekeken en gelet op het totaalplaatje: het verhaal, de toon en de stijl. Maar er is ook gekeken naar de crowdfundingsfilmpjes. Voor de productie van de film, hebben de filmmakers geld in moeten zamelen door middel van crowdfunding. Ze hebben hiervoor hun motivatie moeten opnemen. De jury heeft gekeken of wat ze in het motivatiefilmpje hebben verteld ook terug gekomen is in het resultaat.

Volgens de jury zijn het drie totaal verschillende films. Jurylid Jeffrey de Vore: “Qua toon, qua genre, in alles zijn ze heel verschillend. Dus dat maakt het wel lastiger om een winnaar te kiezen.” Uiteindelijk hebben ze de winnaar gekozen door op verschillende aspecten te letten. Jurylid Maurits Spijkerman: “Met name op het verhaal, hoe dat overkomt. Maar ook hoe het precies is aangeschoten. Het totaalplaatje eigenlijk. Daarin zie je gewoon drie hele toffe films, echt het talent druipt daarvan af. Spat van het scherm af. Ik zie heel veel enthousiasme.”

Avond van de Almeerse Film
Sinds 2016 wordt de avond georganiseerd. Die is in het leven geroepen om jonge filmmakers in aanraking te laten komen met het gehele proces van een filmproductie. Van het zelf regelen van financiën tot schrijven van het script tot aan het afleveren van een geslaagd eindproduct.

De Avond van de Almeerse Film is op zaterdag 26 december vanaf 10.00 uur te zien op tv, website en app van omroep Flevoland

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door