Almere City FC ziet in Maduro opvolger voor Alex Pastoor.

Maduro werkt nu bij Ajax en heeft nog een contract tot de zomer van 2026 in Amsterdam. De Almeerse clubleiding zou momenteel in gesprek zijn met de Amsterdamse club over de voorwaarden voor het loslaten van Maduro.

Promotie

Vorig seizoen was Maduro nog assistent-trainer van Alex Pastoor bij Almere City FC en promoveerde hij met de club naar de eredivisie. Direct na die promotie werd bekend dat Ajax Maduro wilde strikken als de nieuwe assistent van hoofdcoach Maurice Steijn.  Het huidige seizoen verloopt rampzalig voor Ajax en hoofdtrainer Maurice Steijn werd in oktober al na vijf maanden ontslagen. Ook technisch directeur Mislintat moest het veld ruimen. Maduro was na het ontslag van Steijn even interim-coach bij Ajax om vervolgens assistent te worden van de nieuwe hoofdcoach John van ‘t Schip.

Diploma
Maduro mag vanaf komende zomer op eigen benen staan als hoofdcoach in het betaald voetbal. De Almeerder is dan eindelijk in het bezit van het hoogste trainersdiploma UEFA Pro, waarvoor hij de afgelopen jaren de opleiding volgde. Maduro zou ook volgend seizoen bij Ajax kunnen blijven als trainer van bijvoorbeeld Jong Ajax, maar zou nu de voorkeur geven om op eigen benen te gaan staan in de eredivisie. Later zal nog wel het een en ander bekend worden of Maduro komend seizoen trainer is bij Almere City FC.

Geschreven door