“Stoppersgeluk” langs de busbaan in Almere

In Almere zijn veel noodremmingen tussen bussen en fietsers, omdat jongeren de busbaan als oversteekpunt gebruiken. De gemeente voert in samenwerking met jongerenorganisatie TeamAlert en vervoersbedrijf Keolis op 2 december een ludieke actie uit om aandacht te vragen voor de gevaarlijke verkeerssituaties bij de busbaan.

Buschauffeurs in Almere gaven enkele jaren geleden aan dat ze vaker op het laatste moment moeten remmen. Dit zorgt ervoor dat de chauffeurs en de jongeren flink schrikken. Om deze reden voert de gemeente Almere sinds een aantal jaar in samenwerking met TeamAlert een busbaancampagne uit. Dit jaar is het centrale thema “Stoppersgeluk”.

De campagne heeft een online en een offline gedeelte. Via social media en op middelbare scholen worden de campagnevideo’s verspreid. In deze video’s komt de boodschap van de campagne duidelijk naar voren: als je stopt voor de bus bij de busbaan, dan brengt dat jou geluk. Ook hangt TeamAlert bij scholen borden op, waar de campagneboodschap van “Stoppersgeluk” wordt uitgedragen: “Blijf staan, bus komt eraan!”.

Daarnaast gaan medewerkers van TeamAlert langs bij het Echnaton met een grote grabbelton.  Scholieren die stoppen voor de bus, mogen hun geluk proeven en maken kans op leuke prijzen.

“Keolis Almere ondersteunt de campagne “Stoppersgeluk”. Het is niet alleen in het belang van de veiligheid van fietsers, maar zeker ook voor onze reizigers, die abrupt remmen van de bus als uiterst vervelend ervaren. Samen maken we het verkeer veiliger”, vertelt Chris Hogeveen, concessiemanager van Keolis Almere.

Geschreven door