Verdachten van woninginbraak na korte achtervolging aangehouden

De politie in Almere heeft dinsdagochtend vroeg in Tussen de Vaarten twee verdachten aangehouden voor woninginbraak. Ze werden betrapt in een auto die kort daarvoor gestolen was. De politie is nog op zoek naar andere verdachten die bij de inbraak betrokken zijn geweest.

Rond 04.30 uur werd er bij een woning op de Michelangelostraat ingebroken. Daarbij werd ook een auto gestolen. Agenten zagen de wagen even later rijden en konden deze na een korte achtervolging aan de kant zetten. De beide inzittenden werden aangehouden. De auto zal weer bij de eigenaar afgeleverd worden.

Volgens de politie waren er meerdere personen betrokken bij de inbraak. Omdat het onderzoek nog loopt, kunnen er geen signalementen gegeven worden, schrijft de politie op Facebook. Getuigen en mensen met camerabeelden worden opgeroepen zich te melden. Het gaat daarbij vooral om de Michelangelostraat en het gebied tussen Spoorbaanpad, Charleu Tooropstraat en de Mondriaanweg. Vermeld omroep flevoland op hun site.

Geschreven door