Vier jaar cel geëist voor verkrachting ex-vrouw en mishandeling kinderen

Tegen een 43-jarige man uit Amsterdam is vrijdag vier jaar cel geëist wegens verkrachting en mishandeling van zijn ex-vrouw in Almere. Ook zou hij zijn kinderen mishandeld hebben.

De verkrachting en mishandeling zouden hebben plaatsgevonden op 6 juni. Bij de politie kwam toen ‘s avonds een melding binnen van huiselijk geweld. Die kwam van het adres waar de moeder met de kinderen woont. Toen de politie daar kwam, waren de kinderen totaal overstuur. Hun vader zou hun moeder hebben verkracht en geprobeerd hebben haar te vermoorden. Ook zou de vader de kinderen hebben geslagen.

Een broer van de vrouw was op de bewuste avond ook in de woning. Hij was kort voordat de politie kwam door de kinderen gebeld met de vraag of hij direct kon komen. Deze man zou op de slaapkamer hebben gezien dat de Amsterdammer boven op zijn zus lag. Volgens de officier van justitie is dit een bewijs dat de vrouw werd verkracht.

Uit onderzoek door de politie zou zijn gebleken dat de vader de minderjarige kinderen en de moeder vaker mishandelde. Kinderen zouden soms met de hand of met een slipper worden geslagen of onder een koude douche worden gezet. Deskundigen denken dat de vrouw en de kinderen door toedoen van verdachte in hun eigen veilige huis een ernstig trauma hebben opgelopen, waarvoor zij hoogstwaarschijnlijk langdurig behandeld moeten worden.

De Amsterdammer ontkende vrijdag tegenover de rechtbank Lelystad dat hij zijn ex verkracht heeft. Ook zou hij geen geweld tegen haar en de kinderen hebben gebruikt. Wel bekende hij dat hij zo af en toe een corrigerende tik uitdeelt. “Ik zie het als een grote samenzwering om mij zo lang mogelijk in de cel te houden”, aldus de verdachte die de rechtbank vroeg hier niet in mee te gaan.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak zo vermeld omroep flevoland op hun site

Geschreven door