A6 gedeeltelijk dicht, afrit Poort gesloten door ijzel

Het KNMI heeft zaterdagochtend code oranje afgegeven voor de provincie Flevoland vanwege gladheid door ijzel. Ook in de provincies Noord-Holland, Overijssel, Drenthe en Friesland geldt code oranje. In de rest van het land is code geel van kracht. Wegbeheerders strooien met zout.

De ANWB meldt dat de snelweg A6 van Lelystad naar Muiden dicht is door ijzel. Volgens de politie zijn er op de snelweg tussen Lelystad en Almere tenminste drie ongelukken gebeurd. Een woordvoerder laat weten dat er in de hele provincie tal van aanrijdingen zijn gebeurd met alleen blikschade, gewonden zijn er niet gevallen. Bij Almere-Poort is de afrit gesloten. Automobilisten kunnen keren bij af- en oprit Muiderberg.

Automobilisten wordt opgeroepen om hun reis in Flevoland uit te stellen vanwege gladheid door ijzel. “Hou rekening met gevaarlijke rijomstandigheden”, twittert Rijkswaterstaat.

In de tweede helft van de ochtend verdwijnt de gladheid weer meld omroep flevoland

Geschreven door