Zout strooien in Flevoland vanwege hitte

Door de hitte die 19 juli 2022 wordt verwacht, gaat de provincie Flevoland preventief zout strooien om schade aan het asfalt te voorkomen. Vanaf 9.00 uur rijden drie strooiwagens over de provinciale rotondes. Vrachtwagens die een rotonde naderen en remmen en optrekken, kunnen zorgen voor schade aan het asfalt dat door de hitte zachter wordt. Zout strooien moet het asfalt beschermen tegen hitteschade.

Seizoenswerk in de zomer

Het strooien van zout is een van de preventieve maatregelen die de provincie Flevoland uitvoert bij warme zomerdagen om het verkeer vlot en veilig door te laten stromen. Zo worden sommige bruggen in Flevoland bij extreme hitte extra in het oog gehouden. Bruggen met beweegbare stalen onderdelen bijvoorbeeld; door de warmte zetten onderdelen uit. Om problemen te voorkomen kan een brug extra gekoeld worden met water.

Een fietspad van betonnen platen dat omhoogkomt? Dat kan gebeuren als het te warm wordt. Een eerste betonnen fietspad ‘spatting’ van dit jaar hebben we al achter de rug (Dronterweg). De provincie gaat dan zo snel mogelijk met zaag- slijpwerk de delen weer passend maken. Kijk op Flevowegen.nl bij Actuele informatie over wegen en vaarwegen in Flevoland voor meer informatie en hoe je een melding maakt van kapotte fietspaden. 

Weg- en vaarwegengebruikers die goed voorbereid op pad willen, melden zich gratis aan voor de sms-dienst Flevowegen.nl.

Geschreven door