Beeld jaarwisseling gemeente Almere

Ondanks de coronamaatregelen was de jaarwisseling in Almere betrekkelijk rustig. Het vuurwerkverbod werd niet overal nageleefd, maar er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. De brandweer daarentegen is druk geweest met het blussen van brandjes.

De evaluatie van de jaarwisseling vindt de komende weken plaats. Daarnaast gaat de gemeente aan de slag met de inventarisatie van eventuele schade.

Tijdens nieuwjaarsnacht hebben zich diverse incidenten voorgedaan. In Buiten hebben diverse vuilcontainers in brand gestaan, en ook een auto op de parkeerplaats van Buitenboys. .

In Stad is een beginnende brand geweest in een schoolgebouw op het Dordrechtplein in Stedenwijk. Ook was er een kleine brand aan de buitenkant van een café in Stedenwijk. In de vooravond was er nog een geweldsincident in het centrum waarbij twee jongens van ongeveer 14 jaar betrokken waren. Later heeft de politie een actie uitgevoerd in de Koningstraat. Op verschillende plekken stonden agenten opgesteld met kogelwerende vesten aan. Wat er precies gaande was is niet bekend gemaakt.

Er is behoorlijk veel vuurwerk afgestoken tussen 24.00-02.00 uur. Duidelijk hadden sommige Almeerders lak aan de regels die afgekondigd waren in verband met de coronaproblematiek.

Geschreven door