Almeerder Peter Kruithof nog een jaar aan sv Diemen verbonden

In de winterstop blijft Omroep Almere Sport de sporters en trainers volgen en hoe men de afgelopen periode heeft ervaren en hoe men naar de toekomst kijkt bij hun club.

We starten met de Almeerse voetbaltrainer Peter Kruithof die begin dit seizoen zich liet verleiden door SV Diemen en daar een contract tekende als Hoofdtrainer jeugd onder de 0 23. Kruithof liet toen al weten dat dit voor hem een mooie uitdaging was om jeugdspelers op een hoger niveau te brengen en zijn aandeel hieraan bij te dragen.

Erkenning en respect

Uiteraard spraken we Peter Kruithof hierover en was hij nog steeds super positief om met deze leeftijdsgroep van spelers te werken. Kruithof: “Ik krijg heel veel erkenning maar vooral respect en dat zijn al belangrijke dingen voor een trainer om je daar optimaal voor in te zetten.”

“Daar komt bij dat de organisatie bij de club uitstekend in elkaar zit en dat schept natuurlijk heel veel duidelijkheid en dan sta je natuurlijk als trainer al met 1-0 voor. Kruithof kan goed overweg met met zijn collega trainers en moet ze soms wel eens corrigeren maar dat gaat op een flexibele manier.”

“Ik wil mijn werk bij de club naar behoren doen dus heb ik mijn contract met een jaar verlengt. Ik wil dit team klaarstomen voor de zaterdagselectie dat zeer ambitieus is en als ik daar mijn steentje aan bij kan dragen ben ik geslaagd in mijn missie”, aldus Kruithof die niet uitsluit om later nog eens voor FC Almere actief te zijn.

Hij is een Almeerder en kent de club. Maar hij geeft duidelijk aan dat zijn prioriteit momenteel duidelijk bij sv Diemen ligt en de uitdaging om daar iets neer te zetten hoog in zijn vaandel staat.

Geschreven door