Politie Flevoland waarschuwt voor corona-oplichters

De politie heeft meerdere meldingen en aangiftes binnengekregen van ouderen die worden opgelicht door iemand die zich voordoet als medewerker van de GGD. De oplichters komen soms na telefonisch contact aan de deur om zogenaamd een vaccinatie te zetten.

Eerder waarschuwde GGD West-Brabant al over oplichters die aan huis komen vaccineren. “Dat doen wij nooit”. GGD Flevoland heeft eenzelfde oproep van GGD Amsterdam ook gedeeld via hun sociale media kanalen.

De politie zegt dat oplichters zich ook nog steeds voor doen als pakketbezorger. De senioren moeten dan een klein bedrag pinnen om een pakket in ontvangst te nemen. Op deze manier komt een oplichter volgens de politie aan de pincode van de ouderen en wordt de pinpas omgewisseld. Na het bezoek wordt er vervolgens geld van de rekening gepind.

Geschreven door