Winst op FC Dordrecht brengt City weer naast Cambuur.

Almere City heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen laagvlieger FC Dordrecht gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Ole Tobiasen uiteindelijk met 3-0 te sterk voor de gasten. Door de nieuwe zege zijn de Almeerders weer medekoploper van de Keuken Kampioen Divisie.

Koud

Bij rust stond het nog 0-0 in een koud Almere. De thuisploeg had het aanvankelijk lastig met de stugge tegenstander. In de eerste helft zag spits Thomas Verheydt een goal worden afgekeurd door scheidsrechter Bax en schoot Faris Hammouti van dichtbij over.

In de 2e helft gingen de Almeerders onverdroten door met aanvallen, maar kon er aanvankelijk geen opening gevonden worden in de muur die FC Dordrecht had opgetrokken. Na 20 minuten bracht Tobiasen met vleugelaanvallers Alaft en Bouyaghlafen ‘vers bloed binnen de lijnen’, waardoor het beter ging lopen.

Bevrijdende goal

Faris Hammouti brak uiteindelijk op aangeven van Tim Recveur in de 71 minuut de wedstrijd open: 1-0. Vlak voor tijd wist centrale verdediger Damon Mirani uit een corner de alles bevrijdende 2-0 binnen te koppen. In de extra tijd kroonde Faris Hammouti zich op aangeven van jonge invaller Stije Resink met zijn 2e goal van de avond tot Man of the Match.

Geschreven door