AED’s bij ingangen Flevoziekenhuis

Sinds kort hangt bij de voor- én achter ingang van het Flevoziekenhuis een AED (Automatische Externe Defibrillator). Dit is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. De AED’s zijn beschikbaar voor burgerhulpverleners. Zij krijgen een oproep via 112 bij een melding voor reanimatie in de buurt.

Intensivist Mengalvio Sleeswijk heeft de AED’s beschikbaar gesteld. Edgar van Sintanneland is als medisch technicus én burgerhulpverlener betrokken.

Code 
Aan de buitenkant van het ziekenhuis zijn de AED’s makkelijk toegankelijk in geval van een reanimatie in de buurt. Rondom het ziekenhuis zijn 189 vrijwilligers als burgerhulpverlener actief. Zij ontvangen een oproep en cijfercode om de AED te gebruiken. Deze code is ook beschikbaar bij de receptie van het ziekenhuis.

Burgerhulpverleners redden levens
Elke week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie. Burgerhulpverleners zijn gemiddeld 2,5 minuut sneller ter plaatse dan een ambulance. Juist in die cruciale eerste minuten kunnen zij een leven redden. Voor een goed werkend oproepsysteem zijn er overal in Nederland veel burgerhulpverleners nodig.

Ook u kunt helpen. Meld u aan als burgerhulpverlener!
In deze animatie ziet u hoe HartslagNu werkt.

Geschreven door