Almere City verlengt contracten.

Almere City FC heeft zondag het contract van centrale verdediger Frederik Helstrup opengebroken en verlengd tot medio 2023. De Deen had nog een verbintenis tot de zomer van 2022.

Linker centrale verdediger Helstrup speelt sinds dit seizoen bij Almere City FC, nadat hij in de zomer van 2020 overkwam van het Poolse Arka Gdynia. In Almere is hij onomstreden en vormt hij samen met Damon Mirani het hart van de verdediging.

Ook aanvoerder Ryan Koolwijk  verwacht volgend seizoen gewoon weer bij Almere City FC te spelen. De 35-jarige routinier heeft in juni een aflopend contract. In zijn huidige 1-jarige verbintenis staat echter een afspraak dat zijn contract automatisch verlengd wordt, zodra hij 75% van het aantal wedstrijden heeft gespeeld. De captain wil komend seizoen met Almere City FC in de eredivisie actief zijn.

Almere City FC was afgelopen week sowieso erg druk bezig met de toekomst: zo werd aanvaller John Yeboah gehuurd van Willem II en werd doelman Michael Woud definitief overgenomen van diezelfde club. Woud werd dit seizoen in eerste instantie gehuurd van de Tilburgers, maar ligt nu vast tot 2024 in Almere. Ook werd het contract van aanvaller Ilias Alhaft opgewaardeerd en verlengd tot medio 2023 en bovendien tekende jeugdspeler Stije Resink zijn allereerste profcontract in Almere tot medio 2023.

Bron OF.

Geschreven door