Almere City klaar voor Jong AZ.

De profvoetballers van Almere City FC beginnen maandagavond aan het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met een uitwedstrijd tegen Jong AZ. Het wordt tevens het officiële competitiedebuut van de nieuwe coach Gertjan Verbeek. De coach kan in Wijdewormer geen beroep doen op Jorrit Smeets, Faris Hammouti en Agil Etemadi, die allen geblesseerd zijn.

Middenvelder Jorrit Smeets liep tijdens de voorbereiding een serieuze knieblessure op en is voorlopig niet inzetbaar. De Limburger hoeft waarschijnlijk niet geopereerd te worden, maar zijn herstel zal zeker nog weken duren. Ook tweede doelman Agil Etemadi is nog een paar weken uitgeschakeld met een hamstringblessure, die hij vorige week opliep tijdens de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Rechstback Faris Hammouti kwam in de voorbereiding niet in actie vanwege een liesblessure, maar kan waarschijnlijk komende week de training hervatten.

Receveur nieuwe aanvoerder
Trainer Gertjan Verbeek heeft middenvelder Tim Receveur benoemd tot de nieuwe eerste aanvoerder. Vorig seizoen was routinier Ryan Koolwijk nog de eerste captain. Koolwijk, die het grootste gedeelte van de voorbereiding moest missen vanwege deelname aan de GoldCup met Suriname, draagt komend seizoen wel de aanvoerdersband bij afwezigheid van Receveur.

Vol uitvak
De wedstrijd in Wijdewormer staat maandagavond onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos. Er mag dit seizoen eindelijk weer publiek aanwezig zijn bij de wedstrijden in het betaald voetbal en Almere City zal maandagavond gesteund worden door een vol uitvak.

Geschreven door