Eerste profcontract Guillermo Gauna bij City FC

Guillermo Gauna heeft zijn eerste profcontract getekend bij Almere City FC. De 20-jarige middenvelder met Argentijns bloed tekent een contract tot medio 2023 in de polder.

Gauna speelt sinds januari 2020 in Almere, nadat hij overkwam uit de jeugdopleiding van AZ Alkmaar. Hij speelde zijn eerste wedstrijden voor de beloftenploeg in de Derde Divisie en sloot in de voorbereiding op de huidige voetbaljaargang definitief aan bij het eerste elftal. Inmiddels kwam hij zevenmaal in actie voor de ploeg van hoofdtrainer Ole Tobiasen.

Verheugd
Op de clubwebsite laat Gauna verheugd te zijn over zijn eerste profcontract: “Ik ben heel blij dat ik mijn eerste profcontract hier bij Almere City FC kan tekenen. In het afgelopen jaar heb ik mezelf goed ontwikkeld en die lijn wil ik nu doortrekken. Voor mij is dit een bijzonder moment. Het voelt goed om het vertrouwen te krijgen van de club en ik heb in de afgelopen maanden al redelijk wat minuten mogen maken. Mijn doel is om mezelf te blijven ontwikkelen, door te groeien tot een vaste kracht in de hoofdmacht en samen met de ploeg de doelstellingen van de club te realiseren.”

Ambities
Ook technisch manager Teun Jacobs is erg content met het vastleggen van Gauna: “Guillermo is een jongen die vanuit de Academy van AZ naar ons is doorgestroomd. Hij is er in Alkmaar net niet in geslaagd om door te dringen tot de hoofdmacht en krijgt nu bij ons de kans om zijn ambities te verwezenlijken. Als club dienen wij graag als springplank voor dit soort spelers. Guillermo heeft hier de kans gekregen en die met beide handen aangegrepen. Hij is een creatieve speler, die handig aan de bal is en op meerdere posities uit de voeten kan.”, aldus technisch manager Teun Jacobs op de clubwebsite.

Geschreven door