Tobiasen aan de slag bij sc Heerenveen.

Ole Tobiasen wordt aangesteld als assistent-trainer bij voetbalclub sc Heerenveen. Tobiasen was het afgelopen seizoen nog hoofdtrainer bij Almere City FC. De Deen tekent een contract tot medio 2023 bij de Friese eredivisieclub. Naast Tobiasen wordt Peter Reekers, afkomstig van Heracles, de andere assistent van de hoofdcoach Johnny Jansen.

Tobiasen werd begin maart onverwacht ontslagen als hoofdtrainer bij Almere City FC, vanwege een gebrek aan vertrouwen en draagvlak met de spelersgroep en de technische staf. De Deense oefenmeester was sinds 2018 actief bij Almere City FC. Eerst als assistent-trainer en daarna ook als interim-coach. Vanaf november 2019 werd de oud-Ajacied hoofdcoach.

Oude bekende
De 45-jarige Tobiasen is een oude bekende in Heerenveen. Tijdens zijn actieve voetbalcarrière speelde hij tussen 1995 en 1997 in het shirt met de pompeblêden. De verdediger verkaste daarna naar Ajax en kwam later nog uit voor onder meer AZ, FC Kopenhagen en de Deense nationale ploeg.

Geschreven door