Gemeente Almere komt met podcast over de groene stad van de toekomst

Een groene, gezonde en duurzame wereld begint in je eigen stad. Nergens in Nederland bouwen ondernemers en bewoners van zo dichtbij mee als in Almere. Om deze verhalen te vertellen en de verbinding verder op te zoeken, komt de gemeente Almere met de podcast ‘Groen en gezond Almere’. De presentatie ligt in handen van kookboekenschrijfster, TV-kok en betrokken Almeerder Nadia Zerouali.

In twee series van vijf afleveringen worden verschillende thema’s behandeld die in de wereld van nu en morgen relevant zijn. Presentatrice Nadia Zerouali spreekt mensen die iets bijzonders doen in de stad en met hun initiatief bijdragen aan de uitdagingen in de wereld. De podcast wordt gemaakt met als doel mensen te activeren en te inspireren om zelf mee te bouwen. In de podcast worden hands-on tips en trucs gegeven hoe dit in de onderneming of het huishouden kan worden toegepast.

Naast deze verhalen zijn er iedere aflevering Almeerders van de toekomst en experts aan het woord, die meedenken over de impact van de thema’s die voorbij komen. Want hoe kijkt de toekomstige generatie naar die grote uitdagingen en al dat pionieren, heeft dat eigenlijk wel zin?

De eerste aflevering komt in de eerste week van februari online, tijdens de Week van de Circulaire Economie. Deze podcastserie start daarom op het Upcyclecentrum in Almere Haven, waar Nadia in gesprek gaat met Laura Meijering, oprichtster en creatief directeur van duurzaam modelabel Unravelau. Met Unravelau biedt Laura een duurzaam product aan en hoopt ze het gedrag van de consument te veranderen. Daarnaast hoor je de dertienjarige Aaliyah Saleh die het eerste, duurzame tienermodemerk heeft gelanceerd. Tot slot, is Reint Jan Renes aan het woord; gedragswetenschapper en een expert in ‘duurzaam gedrag’. Hij werpt zijn blik op gedragsverandering- en stimulering.

In de podcastreeks komen er diverse thema’s aan bod, bijvoorbeeld energie en circulair wonen. De podcast is te beluisteren op de bekende podcast-kanalen op SpotifySoundcloud en Apple podcast . Praat mee over de afleveringen op social media via Groen en Gezond Almere. Uiteraard zal Omroep Almere de podcast ook plaatsen.

Geschreven door