Steekpartij Pianoweg mogelijk wraakactie

De steekpartij die op 4 januari plaats vond aan de Pianoweg in Muziekwijk, houdt mogelijk verband met een incident bij de supermarkt van Albert Heijn in Amsterdam Watergraafsmeer.

De politie zei in het tv-programma Opsporing Verzocht dat het gaat om een conflict tussen twee rivaliserende groepen jongeren. Het slachtoffer verklaarde tevens dat hij die maandagavond met de trein vanuit Diemen aankwam op station Almere Muziekwijk. Toen hij het station uitliep en de parkeerplaats overstak, stopte er plotseling een witte auto naast hem. Daaruit sprongen vier jongens; volledig in het zwart gekleed en met maskers op.

Het was die avond vier tegen één. In zijn haast om weg te komen, struikelde het slachtoffer. Eén van zijn belagers ging vervolgens op hem zitten, sloeg hem en stak hem met een mes. Vermoedelijk gebruikte hij een machete.Het slachtoffer werd in onder meer zijn rug gestoken en liep een klaplong op. Ook heeft hij meerdere snijwonden op zijn polsen, waaraan hij naderhand is geopereerd.
Ondanks zijn verwondingen, lukte het de jongen op te staan en hulp in te schakelen op de Contrabasweg. De politie heeft bij het onderzoek in de wijk een machete gevonden. Het is nog onduidelijk of dit het steekwapen is dat bij het incident gebruikt is; de machete wordt momenteel onderzocht op dna-sporen.

https://youtu.be/lsrVYIyAWpA

Volgens het slachtoffer viel een witte auto hem al op toen hij het station wilde verlaten. Op bewakingsbeelden is te zien hoe mogelijk die auto twee keer over het Chopinpad reed. De politie wil weten of iemand de witte auto herkent, die ergens heeft zien rijden of weet wie er die avond in zaten.Op de beelden zijn ook twee personen te zien.

Geschreven door