Karttweeling Klijzing samen naar de top

Karttweeling Luca en Kyan Klijzing helpen elkaar naar de top van de racesport. De talenten uit Almere waren afgelopen seizoen de nummers 1 en 2 twee van de opstartklasse (Parolin Rocky).

Luca won het kampioenschap, maar hij zegt dat hij dat niet zonder de hulp van zijn tweelingbroer voor elkaar had kunnen krijgen. “Dat is bijzonder en heel leuk”, zegt Luca. “Ik heb hem zelfs in een race een keer voorgelaten”, vult Kyan aan.

Het Nederlands kampioenschap werd vroegtijdig afgebroken omdat er vanwege de coronapandemie geen wedstrijden meer konden worden gehouden.

Heel snel, heel leuk
De Almeerders zijn nu twaalf jaar oud en moeten komend seizoen overstappen naar een snellere kart. Dit jaar zullen ze met een TD kart in de ID-Engine-klasse weer een Nederlands kampioenschap gaan rijden. “Het gaat gewoon heel snel en dat vind ik er gewoon leuk aan”, zegt Kyan met een glimlach op zijn gezicht vanaf de kartbaan bij het Limburgse Venray.

Geschreven door