Kinderen schenken kleurrijke kunstwerken

Een paardagen geleden kreeg het Flevoziekenhuis prachtige kleurrijke kunstwerken van Ailyne Stein en Cinthya Netteb van kinderdagverblijf ’Kinderpaleis Poort’. De kunstwerken zijn gemaakt door kinderen, samen met ‘juf Ailyne’, pedagogisch medewerker bij het kinderdagverblijf en kunstenares.

Kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar hebben meegewerkt aan de kunstwerken. “Wij geven deze kunstwerken aan het Flevoziekenhuis om de patiënten op te vrolijken en de medewerkers te bedanken voor al het werk wat ze doen.” Vertelt Ailyne Stein. Zij verloor haar vader onlangs aan COVID-19. De thema’s ‘geloof, hoop en liefde’ staan centraal in de kunstwerken, die sowieso veel symboliek bevatten. Zo hebben de kunstwerken een zwarte of gouden lijst en afdrukken van de handjes van de kinderen. Ailyne; “De handjes staan voor ‘samen’. De zwarte lijst zit er omheen om stil te staan bij de mensen die zijn overleden en de gouden lijst symboliseert de liefde.”

Marijke Kramer en Kim Wolzak, beiden senior verpleegkundigen op de COVID-afdeling, namen de kunstwerken in ontvangst. Marijke: “Ze zijn ontzettend mooi en wij zijn er heel blij mee. De kunstwerken krijgen een mooie plek bij ons op de COVID-afdeling”.

Geschreven door