Tafeltennisvereniging Almere United bestaat al weer 5 jaar.

Afgelopen mei vierde de vereniging haar 1e lustrum, maar het echte feestje moest even uitgesteld worden vanwege corona.

Het lustrumjaar staat in het teken van nieuwe ontwikkelingen. Naast veel nieuwe leden, heeft de vereniging ook een nieuwe wedstrijdlocatie, nieuwe tafels, een nieuw clubshirt en een nieuwe hoofdtrainer.

Sinds de deuren weer open mochten in de zomervakantie heeft de vereniging veel nieuwe leden mogen verwelkomen. De club heeft ondertussen één van de grootste jeugdafdelingen in de regio. De laagdrempeligheid van de vereniging heeft een grote aantrekkingskracht. Almere United wil dat iedereen zich welkom voelt, ongeacht de leeftijd, het niveau en/of achtergrond.

Dankzij de gemeente Almere kan Almere United voortaan bijna alle wedstrijden spelen in Sporthal Waterwijk in Almere Stad. Het gemis van een gezellige kantine werd namelijk wel erg groot. Sportcafé Bij Moontje in deze sporthal maakt de zaterdagmiddag compleet.

In Sporthal Waterwijk staan de nieuwe tafels van Heemskerk Sport al klaar voor de eerste wedstrijden op zaterdag 19 september. Deze middag start de club met de jeugdteams. Op de website van Almere United kun je zien wanneer welke teams hun wedstrijden spelen.

In het lustrumjaar is ook het nieuwe clubshirt gepresenteerd. Veel competitiespelers hebben het nieuwe shirt met ontwerp van Emma Ketzer (tevens lid van de vereniging) al besteld bij Palmm Print. De competitiespelers kunnen niet wachten tot ze weer wedstrijden mogen spelen en hebben tijdens de Clubkampioenschappen alvast kunnen warmdraaien.

De vereniging blijft wel trainen in de sportzaal aan de Marathonlaan 13 in het Fanny Blankers-Koen Sportpark en zal alleen op een enkele zaterdag nog moeten uitwijken naar deze zaal voor een wedstrijd. In de sportzaal aan de Marathonlaan kunnen leden drie keer per week trainen. De nieuwe trainer van de club, Diégo van Lingen, is in augustus begonnen. Hij traint elke dinsdag de jeugd en volwassenen met ondersteuning van een aantal seniorleden.

Nieuwsgierig naar de vereniging? Je bent van harte welkom!
Je kan 2 weken gratis meetrainen of kom kijken naar de wedstrijden in Sporthal Waterwijk. 

Op de website van de vereniging kun je meer lezen over Almere United; ook wanneer de wedstrijden zijn in Sporthal Waterwijk.

Bezoek www.almereunited.nl of volg Almere United via Facebook/Instagram/Twitter.

Geschreven door