ASC Waterwijk een club waar menig sporter en supporter zich thuis voelt!

Het zaterdag-standaardelftal speelt in het seizoen 2019/20 in de tweede klasse en het zondag-standaardelftal in de vierde klasse van het KNVB-district West-I.

Het zaterdagteam werd in het seizoen 2017/18 kampioen in de derde klasse en promoveerde derhalve naar de tweede klasse. Het zondagteam promoveerde in het seizoen 2016/17 via de nacompetitie van de vierde naar de derde klasse. In het seizoen 2017/18 wist het zich na een slopende nacompetitie uiteindelijk te handhaven in de derde klasse. In het seizoen 2018/19 werd het zondagteam teruggetrokken waarna in seizoen 2019/20 weer deelgenomen werd in de vierde klasse. 

Talenten

Waterwijk is een club waar nog wel eens spelers weggehaald worden door hoger spelende amateurclubs of betaald voetbal clubs. Het eerste jaar dat het zaterdagteam in de tweede klasse opereerde deed men het uitstekend maar dit seizoen bezet men de laatste plaats in de tweede klasse B. Mitch Vogel scoorde drie keer voor de ploeg van Mo el Abdallaoui en verder diverse spelers tweemaal. Door het coronavirus en de KNVB alle competities stop zette komt Waterwijk met de schrik vrij. Men kan nu weer gaan bouwen aan betere tijden en komen dan komend seizoen ook weer uit in de zaterdag tweede klasse B. Voor komend seizoen staat Ben Vis voor de groep die na diverse seizoenen bij ASV De Dijk weer een Almeerse club wilde trainen. 

Enthousiasme

Het jeugdige eerste zondagteam van Waterwijk dat met de enthousiaste Jake Andreas startte wil proberen de talenten door te laten stromen naar de zaterdagafdeling. Wel wil men in de zondag vierde klasse zo hoog mogelijk eindigen en dit later ook uitbouwen naar een mogelijk hogere klasse. 

Waterwijk is een club met veel leden en veel talenten. Verder staat de organisatie als een huis en kent de club veel trouwe medewerkers die wekelijks zorgen dat de leden goed aan hun trekken komen met zeker ook veel ontspanning! Kortom weer zo’n club in Almere waar leden graag hun sport beoefenen.

Foto: Het clubhuis van Waterwijk waar menig sporter en supporter zich thuis voelt. Op de voorgrond het eerste zondagteam van de club.

Geschreven door