update verkiezing beste binnenstad

Het Platform Binnenstadsmanagement heeft besloten om de laatste stappen van de Verkiezing Beste Binnenstad niet te laten plaatsvinden. Gezien de huidige coronamaatregelen en de daaraan verbonden consequenties voor de binnensteden in Nederland acht het Platform het nu niet gepast om een feestelijke verkiezing te organiseren.

De Verkiezing Beste Binnenstad vormt om de drie jaar een feestelijke strijd tussen binnensteden. Gedurende het verkiezingsproces tonen de verschillende steden de ontwikkelingen die zij de afgelopen jaren hebben doorgemaakt. De binnenstad die zich het beste heeft ontwikkeld in een periode van drie jaar wint uiteindelijk de titel ‘Beste Binnenstad’. “Op dit moment is er geen reden voor een feestje in de binnenstad, dus ook niet voor een feestelijke verkiezing” aldus Felix Wigman, voorzitter van het Platform Binnenstadsmanagement. “Bovendien is het nu niet mogelijk om met een jury de binnensteden te bezoeken”.

Waardering voor de inzet

Op 9 maart zijn de twee finalisten in de categorie grote binnensteden (Leiden en Tilburg) en de twee finalisten in de categorie middelgrote binnensteden (Ede en Woerden) voor de Verkiezing Beste Binnenstad 2020 bekend gemaakt. Daarna veranderde de wereld compleet door het oprukken van het coronavirus. Toch wil het Platform Binnenstadsmanagement de binnensteden bedanken voor hun inzet en gaat samen met de finalisten op zoek naar een passende oplossing voor de huidige situatie.

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op de website www.debestebinnenstad.nl.

Op de hoogte blijven van de Verkiezing Beste Binnenstad? Houd de website in de gaten of volg ons via Facebook @BesteBinnenstad of Linkedin (Platform Binnenstadsmanagement).

Geschreven door