Vrije schop Tim Receveur levert Almere City FC toch nog winst op.

Almere City FC heeft zaterdagmiddag na twee nederlagen op rij weer gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie. In Oss was de ploeg van Ole Tobiasen met 2-4 te sterk voor TOP Oss. Door de zege zijn de Almeerders weer tweede op de ranglijst met 4 punten achterstand op koploper Cambuur.

In de eerste helft kwam Almere City vroeg op voorsprong na een kopbal van Thomas Verheydt. Vervolgens was de thuisploeg via kansen via David en Remans (van dichtbij op de lat) dichtbij de gelijkmaker. Na een half uur verdubbelde Almere City de voorsprong na een corner. Breedijk torende boven iedereen uit en mocht de 0-2 binnenkoppen. Direct na deze tweede treffer verzuimden Kaandorp en Yeboah met goede kansen de 0-3 te maken.

Op jacht

In de tweede helft kwam TOP Oss via een mooie goal van Phillipe Rommens snel terug in de wedstrijd: 1-2. City zakte ver weg en vervolgens rook de thuisploeg bloed en ging het op jacht naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk 20 minuten voor tijd : Kyvon Leidsman promoveerde een schot van Roosken van dichtbij tot doelpunt. 

Veerkracht

Toch toonde Almere veerkracht. In de slotfase wist de kleinste man van het veld John Yeboah, na een vrije trap van invaller Receveur, de 2-3 te maken. In de extra tijd gooide invaller Elias Sorensen definitief de wedstrijd op slot: 2-4. Uiteindelijk een mooi resultaat met volgende week de topper tegen Cambuur op het programma.

Geschreven door