Almere City FC kan Cambuur naderen bij winst!

Almere City FC, de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie, speelt zondagmiddag in eigen stadion de topper tegen de Friese koploper. De ploeg van Ole Tobiasen heeft nog wel een appeltje te schillen met SC Cambuur. Eerder deze competitie in november lieten de Friezen de Almeerders nog alle hoeken van het veld zien. Cambuur was in Leeuwarden met 7-2 veel te sterk.

Publiek getest

Bij de wedstrijd zondag zal voor het eerst sinds lange tijd weer publiek worden toegelaten. In totaal zullen 1351 toeschouwers die van te voren zijn getest de wedstrijd bijwonen. Tijdens deze zogenaamde FieldLab-wedstrijd wordt er onderzoek gedaan naar de verspreiding van corona. Volgens De Jong kan het publiek zeker een steun in de rug zijn voor Almere City FC. “Ik vind het mooi dat er weer publiek aanwezig is. Er zijn mensen die zeggen dat Almere daardoor een thuisvoordeel heeft, maar daar ga ik niet over zeuren”, aldus Cambuur -trainer De Jong. “Ik hoop dat wij in Leeuwarden over drie weken ook weer publiek in het stadion hebben zitten.”  

Almere City FC, de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie, speelt zondagmiddag in eigen stadion de topper tegen de Friese koploper. De ploeg van Ole Tobiasen heeft nog wel een appeltje te schillen met SC Cambuur. Eerder deze competitie in november lieten de Friezen de Almeerders nog alle hoeken van het veld zien. Cambuur was in Leeuwarden met 7-2 veel te sterk.

Volgens de trainer van SC Cambuur Henk de Jong zal een dergelijke uitslag niet meer op het scorebord komen te staan. “We zijn aan elkaar gewaagd. Wat destijds hier gebeurde gebeurt niet weer. Voor City van belang is de winst in eigen stadion te houden, de ploeg van Tobiassen zal daar zeker alles aan doen.

Geschreven door