Willem 2 speler John Yeboah versterking voor Almere City FC.

Almere City FC heeft zich versterkt met John Yeboah. De 20-jarige aanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van Willem II. Almere City FC heeft tevens een optie tot koop bedongen.

De Duits-Ghanese flankspeler heeft ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring op het hoogste niveau. Yeboah speelde sinds 2015 in de jeugdopleiding van VfL Wolfsburg, waar hij in het seizoen 2018/2019 zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Met twee wedstrijden in de Bundesliga en een Duits bekerduel achter zijn naam, maakte hij anderhalf jaar geleden de overstap naar VVV-Venlo. Voor de Limburgers kwam hij achttien keer in actie in de Eredivisie. Dit seizoen staat de Duits jeugdinternational onder contract bij Willem II, waar hij in de eerste seizoenshelft tot twaalf competitieoptredens kwam. Ook in het Europa Leagueduel met Progrès Niederkorn was hij van de partij.

John Yeboah verheugt zich op zijn tijd in Almere: ,,Ik heb een moeilijk laatste half jaar gehad. Voor mij is dit een prima podium om mijzelf weer van mijn beste kant te laten zien. Almere City FC staat goed op de kaart en heeft een mooie ambitie. Het lijkt mij mooi als ik erbij kan helpen die ambitie te verwezenlijken.”

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Yeboah is een buitenspeler met snelheid, diepgang en creativiteit. Bovendien is het een goede gozer, met de juiste instelling. Ik ken hem vanuit de nationale jeugdteams van Duitsland, waar ik hem nadrukkelijk heb gevolgd. John heeft reeds bewezen dat hij op Eredivisieniveau een gevaarlijke speler is. Als je kijkt naar zijn trackrecord, dan zie je bovendien dat hij waanzinnig veel goals heeft gemaakt en assists heeft gegeven in Wolfsburg O19. Met zijn kwaliteiten is hij een welkome versterking voor onze selectie.”

Geschreven door